Homohuwelijk

Elsbeth Etty schreef (Z 1nov.) dat zij zich verbaast over homoseksuelen die het recht wilen hebben om te trouwen. Aan haar verbazing ligt naar mijn mening een vooroordeel ten opzichte van homoseksuelen ten grondslag.

Etty gaat er vanuit dat homoseksuelen losbandige, extravagante en promiscue mannen zijn. Dat de helft van de homoseksuelen uit vrouwen bestaat, lijkt aan Etty voorbij te zijn gegaan. Ook dat er in Nederland duizenden homoseksuele en lesbische paren met kinderen leven die zich in een juridisch niemandsland bevinden, weet Etty blijkbaar niet. In haar verbeelding doen homoseksuelen immers niets liever dan naakt op de gracht dansen op roze zaterdag.

Ik streef er niet naar 'hetero-tuthola's' te imiteren. Wel zou ik graag willen dat ik als lesbische vrouw het recht had met mijn vriendin te trouwen, zodat zij recht heeft op mijn pensioen als ik kom te overlijden. Ook voor onze kinderen zou het beter zijn als wij konden trouwen. Als mijn vriendin morgen zou verongelukken, is er geen wet die garandeert dat ik de kinderen mag houden. Haar ouders (homofoob tot op het bot) hebben wettelijk aanspraak op de kinderen als zij overlijdt.

Om aan deze juridische wantoestanden een eind te maken, zou ik graag het recht hebben om te trouwen met een partner van hetzelfde geslacht. Elsbeth Etty maakt het zichzelf erg makkelijk door een ander rechten te ontzeggen die zij zelf wel heeft.

    • Sandra de Geus