PROCES 1

De Amerikaanse popmusicus Billy Preston (51) brak in tranen uit toen hij maandag in Santa Monica door rechter Bernard J. Kamins werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens cocaïnebezit. Eerder was Preston, die heeft gespeeld met de Britse popgroepen The Beatles, The Rolling Stones en de Amerikaanse soulzanger Sam Cooke en op eigen naam een tophit had met 'Nothing from Nothing', al veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens hetzelfde vergrijp.

Kamins legde het pleidooi van Prestons advocaat voor 'soepelheid' naast zich neer. Ook de belofte van Preston om zijn leven te beteren en diens bewering dat “God nog werk voor hem had”, maakte geen indruk op der rechter. “We hebben genoeg beroemde mensen onder de grond”, gaf Kamins als toelichting. “Het probleem is om ze erboven te houden”.