Ouborg Prijs 1997 voor kunstenaar Auke de Vries

DEN HAAG, 7 NOV. De gemeente Den Haag heeft de Ouborg Prijs 1997, die bestemd is voor een beeldend kunstenaar, toegekend aan Auke de Vries (1937). Burgemeester Deetman reikt de onderscheiding 21 december uit aan de van oorsprong Friese kunstenaar, die zowel nationaal als internationaal bekend is door zijn omvangrijk oeuvre.

Van zijn hand is onder meer het Maasbeeld in Rotterdam, een 200 meter lange sculptuur langs de Willemsbrug uit het begin van de jaren tachtig. In Den Haag staat een sculptuur van hem bij het PTT-gebouw naast station Hollands Spoor. Talloze bezoekers van de Tweede Kamer moeten zijn zwevende beeld Nederland, Land aan de Zee hebben gezien dat aan het plafond in het atrium hangt. De Vries is sinds 1986 verbonden aan de Rijksacademie in Amsterdam. (ANP)