Labour wint net in Schots district

PAISLEY, 7 NOV. De Labourpartij heeft bij tussentijdse verkiezingen zijn zetel in het Schotse kiesdistrict Paisley South behouden. De verkiezingen waren noodzakelijk omdat de parlementariër Gordon McMaster, de vorige afgevaardigde van het district, zelfmoord pleegde.

McMaster beschuldigde in een afscheidsbrief partijgenoot Tommy Graham van zwartmakerij, die de aanleiding voor zijn zelfmoord zou zijn geweest. Maar een onderzoekscommissie van Labour pleitte Graham vrij. Het schandaal in Paisley heeft Labour geen goed gedaan. De zetel bleef weliswaar in handen van de partij, maar de voorsprong op de Schotse Nationalisten, die als tweede eindigden, slonk met ruim 10.000 stemmen. Om het dreigende verlies van een zetel te voorkomen kwam Labour met een onverdachte kandidaat, advocaat Douglas Alexander, adviseur van minister van Financiën Gordon Brown. In de campagne concentreerde Alexander zich op algemene politieke onderwerpen. (Reuters)