Jack Nicholson opgelicht

NEW YORK, 7 NOV. Een New-Yorkse kunsthandelaar heeft voor de rechter in New York verklaard schuldig te zijn aan oplichting van beroemde cliënten als de acteur Jack Nicholson en zanger Paul Stanley van de groep Kiss. Hij maakte hen in totaal meer dan 4 miljoen gulden afhandig.

De 49-jarige voormalige directeur van de galerie Jordan-Volpe erkende kunstwerken van Dalí, Tamara Lempicka en Andrew Wyeth voor zijn cliënten te hebben aangekocht en het geld te hebben achtergehouden. Hij had Nicholson overgehaald 450.000 gulden te investeren in de aanschaf van kunstwerken, maar verrichtte nooit de betaling. Behalve Nicholson en Stanley werden twee medestichters van Steven Spielbergs productiebedrijf en de echtgenote van een Warner-Brothersdirecteur het slachtoffer. Uitspraak op 5 februari. (AFP)