Hun Sen overweegt gratie voor Ranariddh

TOKIO, 7 NOV. De sterke man van Cambodja, Hun Sen, gaat met koning Sihanouk overleggen over de mogelijkheid van gratie voor zijn 'co-premier', prins Ranariddh, die hij in juli met een gewelddadige coup aan de kant zette. Dat zei Hun Sen gisteren tegen de Japanse minister van Buitenlandse Zaken, Keizo Obuchi.

Mocht de koning Ranariddh, zijn zoon, gratie verlenen, dan kan de prins volgend jaar mei meedoen aan de verkiezingen. Ranariddh, die tijdens de machtsgreep in het buitenland was, is inmiddels door Cambodjaanse militairen in staat van beschuldiging gesteld wegens wapensmokkel en illegale onderhandelinmgen met de guerrillabeweging Rode Khmer. Japan, Cambodja's belangrijkste donor, is voorstander van Ranariddh's terugkeer en diens deelname aan vrije verkiezingen. (AP)