Feyenoord

Barcelona heeft geïrriteerd gereageerd op de klachten van Dinamo Kiev over de ontvangst in Spanje. “Totaal irrationeel gedrag”, aldus een woordvoerder van Barça. Dinamo diende gisteren een officiële klacht in bij de UEFA. De ploeg werd bij aankomst in Catalonië twee uur vastgehouden op het vliegveld en moest de trainingen afwerken op slechte bijveldjes. De politie stuurde de spelers daarbij van één oefenveld weg.

De vertraging op het vliegveld werd volgens de woordvoerder van de Spaanse vereniging veroorzaakt doordat Kiev via verschillende vluchten arriveerde, maar slechts over één visum voor de voltallige selectie beschikte. “Verder wees Kiev een vrouwelijke gids af, omdat deze vlak voor de wedstrijd ongeluk zou brengen. Hierdoor waren ze aangewezen op de buschauffeur, die hun taal niet sprak. Daardoor werden ze naar het verkeerde trainingsveld gebracht.”

Woordvoerder Garcia van FC Barcelona had ook een klacht over de Oekraïeners. “Kiev had zestig journalisten geaccrediteerd, waarvan zeker twintig ten onrechte. Waarschijnlijk waren dat meegereisde vrienden en familieleden.”