Dodental van Linda stijgt

HANOI, 7 NOV. Het aantal slachtoffers in het zuiden van Vietnam, dat zondag werd getroffen door de orkaan Linda, is gestegen tot 358. Bijna 2000 mensen, meest vissers, worden vermist. De storm heeft vooral in de Mekong-delta, de rijstschuur van Vietnam, zware schade aangericht, die volgens ramingen meer dan 700 miljoen gulden beloopt.

Op zee zetten helikopters van de kustwacht, de marine en luchtmacht het zoeken voort naar vermiste vissers. “Wij hebben nog hoop overlevenden te vinden omdat de vissersboten over reddingsboeien beschikten”, zei een woordvoerder van de rampenbestrijding. Op het land zijn wegen, dijken en bruggen weggevaagd en zo'n 135.000 gebouwen verwoest, waardoor tienduizenden mensen dakloos zijn geworden.

Linda raasde maandag en dinsdag met snelheden tot 140 kilometer per uur door de Golf van Thailand. In Cambodja zijn zeker 28 doden gevallen en worden 220 mensen vermist. In Thailand zijn drie mensen omgekomen. Tientallen mensen, voor het merendeel vissers, worden vermist. (Reuters, AFP)