Chelsea verplettert Noorse club Troms⊘ op Stamford Bridge

ROTTERDAM, 7 NOV. Twee weken geleden verijdelde een sneeuwstorm dat Chelsea normaal kon voetballen in Noorwegen. Gisteren nam de club van speler-manager Ruud Gullit revanche tegen Troms⊘: 7-1. Hiermee maakte Chelsea de 3-2 nederlaag in de eerste wedstrijd goed. Chelsea plaatste zich voor de kwartfinales van het Europa Cup 2-toernooi.

Aanvaller Gianluca Vialli maakte op Stamford Bridge drie van de zeven treffers voor Chelsea. “In deze vorm komt hij weer in aanmerking voor het Italiaanse elftal”, loofde Gullit zijn grillige aanvaller, die regelmatig reserve is. De andere doelpunten van Chelsea kwamen ook op naam van buitenlandse spelers. Petrescu (twee keer), Zola en Leboeuf waren trefzeker.

Edwin van Ankeren scoorde gisteren twee keer voor Germinal Ekeren, dat in Stuttgart de plaatselijke VfB met 4-2 versloeg. De Duitse bekerhouder had de eerste wedstrijd op Belgische bodem met 4-0 gewonnen en plaatste zich voor de kwartfinales. Door de uitschakeling van Lierse SK in de Champions League en de zware nederlaag van Club Brugge in het UEFA Cup-toernooi (4-1 bij Bochum) blijft België komend voorjaar verstoken van Europees clubvoetbal.

Betis Sevilla had gisteravond voldoende aan het 1-1 gelijkspel tegen het Deense FC Kopenhagen. In Spanje had de club van Finidi George met 2-0 gewonnen. Na ruim een uur kwamen de Denen door Nielsen uit een strafschop op voorsprong. De thuisclub hoopte op een verlenging, maar tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Urena de gelijkmaker voor Betis Sevilla.

Lokomotiv Moskou plaatste zich in Turkije ten koste van Kocaelispor voor de kwartfinales. De Russen hielden de score op 0-0. Lokomotiv had de thuiswedstrijd in Moskou met 2-1 gewonnen. Slavia Praag bereikte in Tsjechië de kwartfinales dankzij een 1-1 gelijkspel bij Nice. In Frankrijk was de eerste wedstrijd in een 2-2 gelijkspel geëindigd.

De Italiaanse bekerhouder Vicenza kwalificeerde zich door een 2-1 zege op Sjaktar Donetsk uit de Oekraïne, waar het eerste duel in een 3-1 overwinning voor Vicenza was geëindigd. Het Oostenrijkse Sturm Graz had geen baat bij de 1-0 thuiszege op AEK Athene. De Grieken hadden het eerst duel met 2-0 gewonnen.