Ajax loot in derde ronde staartploeg

GENEVE, 7 NOV. Ajax heeft vanmiddag voor de derde ronde VfL Bochum geloot. De Duitse ploeg staat op de voorlaatste plaats van de Bundesliga, met twaalf punten uit dertien wedstrijden. De Duitsers schakelden gisteravond Club Brugge uit door in het Ruhr-stadion met 4-1 te winnen.

De Belgen waren met de minieme voorsprong van 1-0 naar Bochum gereisd. Dankzij een arbitrale blunder kwam het team van Eric Gerets al snel op achterstand. Bochum kreeg ten onrechte een strafschop. Na gelijkmaker van Jbari werd Brugge in de tweede helft overrompeld.

FC Twente ontmoet een oude bekende van Ajax. Auxerre, de ploeg van trainer Guy Roux, speelde vorig seizoen nog in de Champions League en versloeg Ajax in de Arena: 1-2. Dit seizoen startte Auxerre de Franse competitie met twee nederlagen, maar inmiddels staat de ploeg zesde. Volledige loting derde ronde UEFA Cup in scorebord.