Radio beeld

Elke dag het nieuwsoverzicht, de achtergronden, het krantenoverzicht, en dat afgewisseld met makkelijk te consumeren muziek. Zelfs de 'wisecrack' aan het begin ontbreekt niet, maar rake humor is slechts weinigen gegeven.

In het al ruim 21 jaar bestaande radioprogramma Met het oog op morgen wordt de luisteraar in een uur bijgepraat over de gebeurtenissen in Nederland en de wereld. Volgens presentator en eindredacteur Henk van Hoorn luisteren dagelijks circa 400.000 mensen. “En dat is redelijk constant.” Een team van journalistieke 'zwaargewichten' (onder wie John Jansen van Galen, Frits Spits, Jan Tromp, Max van Weezel en Joop van Zijl) presenteert - bijgestaan door een uitgebreide redactie - een gevarieerd radio-uurtje. Van Hoorn: “Inderdaad zijn ze niet allemaal even piep. Het zijn goede journalisten die niet snel voor verrassingen komen te staan. Je moet bij ons de nodige ervaring hebben en weten wie je bereiken moet. Onlangs kregen we net voor de uitzending te horen dat Bert Haanstra was overleden, dan moet je er toch voor zorgen dat je even later Jan Blokker in de uitzending hebt.” Overigens ervaart hij wel enige weerstand van gasten om naar de studio te komen. “Veel rubrieken vragen dezelfde mensen om reacties en commentaar. En de meeste presentatoren van ons programma willen toch tête-à-tête met een gast. Zelf heb ik er geen moeite mee als ik ze alleen via de telefoon spreek.” NOS, Radio 1, dagelijks van 23.07-24.00u.