Ongeregeldheden in Rotterdam bij voetbalwedstrijd

ROTTERDAM, 6 NOV. Rond de voetbalwedstijd Feyenoord-Manchester United hebben zich gisteren in Rotterdam de gehele dag ongeregeldheden voorgedaan. Er braken vechtpartijen uit tussen aanhangers van beide teams in het centrum van de stad en bij het stadion, vlak voor de wedstrijd, die om kwart voor negen begon.

Na de wedstrijd laaiden de rellen weer op. De politie raakte slaags met Feyenoord-supporters die buiten het stadion de United-aanhang stonden op te wachten. Met honden en paarden voerde de politie charges uit. Nadat de Engelse supporters rond middernacht met bussen vertrokken, werd het rustig.

De politie arresteerde in totaal 37 mensen, onder wie zeventien Engelsen die naar Rotterdam waren gekomen zonder geldig kaartje. Uit Engeland kwamen 3700 voetbalfans met een kaartje en naar schatting ruim 500 supporters zonder geldig plaatsbewijs.

's Middags waren een paar honderd Manchester-aanhangers met de trein uit Amsterdam op het Centraal Station in Rotterdam aangekomen. Zij werden opgepikt door bevriende Nederlandse supporters, die met mobiele telefoons in contact stonden met het Feyenoord-kamp. Op het Stadhuisplein kwam het tot een vechtpartij. De ME greep korte tijd later in, maar kon niemand arresteren.

Een uur voor de wedstrijd gooide de Feyenoord-aanhang bij De Kuip stenen naar de stadsbussen van de RET waarmee de Engelsen naar het stadion werden vervoerd. Enkele ruiten gingen aan diggelen. Ook in het stadion voerde de ME charges uit om de orde te handhaven. Enkele voetbalfans uit beide kampen raakten gewond. Een politieman raakte vlak voor de wedstrijd in het stadion licht gewond door een baksteen die op zijn hoofd terechtkwam. De Rotterdamse politie had een recordaantal van duizend man ingezet.

Een Rotterdamse vader en zoon zijn op weg naar De Kuip beroofd van hun kaartjes. Zij werden van achteren aangevallen door twee mannen. Ze werden geschopt en geslagen en de 50-jarige vader verloor korte tijd het bewustzijn. De twee slachtoffers zijn naar het Clara-ziekenhuis gebracht.