Nature & Découvertes

Opvallendste nieuwkomer in de Kalvertoren, het winkelcentrum tussen de Singel en de Kalverstraat in Amsterdam, is de natuurwinkel Nature & découvertes: Fluitjes, verrekijkers, barometers, houten speelgoed en edelstenen die uitnodigen tot oppakken en uitproberen.

Het assortiment moet de stadsmens weer aanzetten de natuur te ontdekken en er naar te leren kijken. Aan het plafond een sterrenhemel, als achtergrondmuziek vogelgeluiden en aan de wand een mededelingenbord met wandelingen van de Vereniging Natuurmonumenten, die samenwerkt met de Nederlandse winkel. Amsterdam is de eerste vestiging buiten Frankrijk van de keten met 34 filialen. Er volgen winkels in de andere grote steden in Nederland.

*Nature & Découvertes, Winkelcentrum Kalvertoren, Singel 457, Amsterdam, ma 11-19u, di/wo/vr 10-19u, do 10-21u, za 10-18u, zo 12-18u, inl 020-4232343