Emmense fabriek tapijtgarens dicht

De Amerikaanse multinational Allied Signal sluit medio volgend jaar de tapijtgarenfabriek in Emmen die hij pas in 1993 van Akzo Nobel had overgenomen. Het bedrijf zal de ruim 300 werknemers van deze voormalige vestiging van Enka-garens, die allemaal ontslag krijgen, helpen bij het zoeken naar nieuwe banen.

De directie van het dochterbedrijf Allied Signal Carpets Fibers heeft zelf de beslissing tot sluiting genomen en werkt met de industriebonden van CNV en FNV en met de bond voor hoger personeel VHP aan een sociaal plan voor het personeel. Volgens directeur Kurt Wiese is “een van de opties” het geven van een aanvulling op de WW-uitkering aan personeelsleden die geen baan kunnen vinden. De sluiting, die vooral het gevolg is van overcapaciteit in de Europese tapijtgarenproductie, kan ook gevolgen krijgen voor toeleveringsbedrijven in de regio