Dinamo Kiev vernedert Barcelona in Camp Nou

ROTTERDAM, 6 NOV. Barcelona is gisteravond in groep C van de Champions League voor eigen publiek vernederd door Dinamo Kiev (0-4). De Oekraïense ploeg leidde bij rust al met 3-0 door een hattrick van Sevtsjenko. Rebrov voegde daar in de slotfase nog een treffer aan toe. Barcelona staat door de nederlaag onderaan in de groep met één punt uit vier wedstrijden en is uitgeschakeld voor de kwartfinale.

Als excuus voor de blamage in Camp Nou kon trainer Van Gaal een waslijst aan ontbrekende spelers opvoeren. Doelman Hesp, Guardiola, De la Peña, Ammunike, Anderson, Stoitsjkov, Abelardo, Roger, Pizzi, Luis Enrique en Dugarry konden om uiteenlopende redenen niet aan het duel beginnen. Van degenen die wel in de basis stonden, kampten Reiziger (maag), Giovanni en Rivaldo (kneuzingen) met gezondheidsproblemen. Tot overmaat van ramp kreeg Sergi vlak na rust rood.

Juventus bleef in Groep B in de race met Manchester United voor een plaats in de kwartfinales. De Italiaanse formatie versloeg in Turijn Kosice met 3-2, maar was bijna te gemakzuchtig. Juventus nam door doelpunten van Del Piero, Amoruso en Fonseca een 3-0 voorsprong, maar werd daarna binnen vijf minuten twee keer verrast door de Slowaken. Ljubarski in de 66ste en Ferrara in de 70ste (eigen doel) zorgden voor twintig aantrekkelijke slotminuten.

In groep A nam Borussia Dortmund de leiding over van Parma. De Europese kampioen won in het Westfalenstadion het onderlinge duel met 2-0 door doelpunten van Möller na de rust. Parma-doelman Buffon stopte een strafschop van Chapuisat. Galatasaray behaalde zijn eerste overwinning in de Champions League, 2-0 op Sparta Praag. Real Madrid verspeelde in groep D de eerste punten. Het bleef gelijk bij Olympiakos in Piraeus, 0-0. Ook Porto en Rosenborg BK speelden gelijk (1-1).

In Göteborg gaf de Belgische arbiter Ancion beide doelmannen rood bij het duel in groep E tussen IFK Göteborg en Besiktas. Mrmic van de Turkse ploeg moest in de 69ste minuut als eerste vertrekken. Een kwartier voor tijd kreeg ook doelman Ravelli rood. De thuisclub won met 2-1. De nederlaag van Besiktas kwam koploper Bayern München goed uit. De Duitsers verloren bij Paris SG met 3-1. AS Monaco en Bayer Leverkusen strijden samen om de winst in groep F. Monaco won met 1-0 bij Lierse SK. Leverkusen versloeg Sporting Lissabon met 4-1.