Correcties & Aanvullingen

Weinreb

Bij het artikel Kon je de oorlog maar over doen (in de krant van zaterdag 1 november, pagina 35) stond een foto van Friedrich Weinreb en Saul Rosenthal afgedrukt, uit 1939. Er stond niet bij dat Weinreb in zijn memoires, na de oorlog, zijn voormalige vriend en klasgenoot belasterde. Weinreb beweerde ten onrechte dat Rosenthal zijn ouders tijdens de oorlog in Nederland in de steek had gelaten, nadat hij en zijn echtgenote waren gevlucht. Rosenthals ouders stonden op de zogeheten Weinreb-lijst en werden in 1943 in Auschwitz vergast.

Drugsgebruik

In de grafiek bij het artikel Drugsgebruik jongeren in Europa groeit (in de krant van woensdag 5 november, pagina 5) ontbrak de mededeling dat het gebruik van illegale drugs in Denemarken, België en Nederland niet is gemeten. Het begrip 'illegale drugs' is afkomstig uit het jaarverslag van het Europese drugsinstituut EMCDDA en is gebaseerd op een Britse definitie.