Opening Lidl in Lemmer gaat door

De Duitse supermarktketen Lidl mag van de rechter in Leeuwarden morgen toch een vestiging in Lemmer openen. De concurrenten Aldi, De Boer en de plaatselijke supermarkten hadden tegen de komst van Lidl protest aangetekend. Zij stellen dat de gemeente Lemsterland fouten heeft gemaakt bij het verlenen van de vergunning.

De klacht richt zich met name op het tempo waarin de gemeente de komst van nóg een supermarkt heeft goedgekeurd. Lidl komt in een pand waar slechts gedeeltelijk een winkelbestemming op zat. Het andere deel was magazijn. De gemeente gaf echter binnen twee weken toestemming ook het magazijn als winkel in te richten. De gemeente deed dit zonder de daarvoor vereiste toestemming van de provincie. De rechter wees dinsdagmiddag het verzoek van de gezamenlijke supermarkten af om de vergunning in te trekken. Lemsterland is wel veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.