Inter toch bij beste zestien

ROTTERDAM, 5 NOV. Internazionale heeft gisteravond de beste zestien bereikt in het toernooi om de UEFA Cup. De koploper in de Italiaanse serie A, die twee weken geleden in Milaan verrassend met 2-1 verloor van Olympique Lyon, behaalde gisteren in Frankrijk een 3-1 overwinning. De Italiaanse doelpunten kwamen op naam van Moriero (2) en Cauet. Bak bracht voor Lyon op 2-0 de spanning nog even terug.

Liverpool redde het niet tegen Racing Strasbourg. De Engelsen stonden voor de moeilijke opgave de in Frankrijk opgelopen 3-0 achterstand goed te maken. Liverpool kwam tot 2-0. Fowler scoorde uit een strafschop, Riedle maakte zes minuten voor het einde de 2-0. De laatste Engelse deelnemer in het toernooi is Aston Villa. Dat plaatste zich door een 2-1 zege op Atletic Bilbao. In Baskenland eindigde het eerste duel in 0-0.

In het olympisch stadion van München gaf de Nederlandse scheidsrechter Luinge drie rode kaarten in het duel tussen 1860 München en Rapid Wien. Widen en Pürk van Rapid en Stevic van 1860 München konden vroegtijdig vertrekken. Met negen man plaatsten de Oostenrijkers zich voor de volgende ronde. 1860 München had aan de 2-1 zege niet voldoende om de 3-0 achterstand, opgelopen in de eerste wedstrijd, goed te maken.

In een spectaculair duel speelden PAOK Saloniki en Atlético Madrid in Thessaloniki met 4-4 gelijk. Voor Atlético was dat voldoende, want de Spanjaarden hadden thuis met 5-2 gewonnen.