HCI verkoopt belang in reder Andino

Beursnieuweling HCI (distributie van chemicaliën) heeft het 40-procentsbelang in Andino Chemical Tankers verkocht aan de Noorse rederij Storli. Ook de volledige dochter Chemical Tankers of America, een scheepsagent, wordt verkocht.

De verkoop, die tijdens de beursintroductie al was aangekondigd, levert 4 miljoen dollar (7,8 miljoen gulden) op. Andino heeft een vloot van zes chemicaliëntankers. De andere eigenaars van Andino waren de Nederlandse Scheepshypotheekbank en de Nederlandse Participatie Maatschappij. Ook deze bedrijven hebben hun aandeel verkocht aan Storli. HCI wil onder meer door overnames groeien in de chemicaliëndistributie. De onderneming meldt dat gesprekken over de overname van twee branchegenoten in de Verenigde Staten in een “vergevorderd stadium” zijn.