Feyenoord wil geen afkoopsom trainer betalen

ROTTERDAM, 5 NOV. Aan de vooravond van het duel in de Champions League tegen Manchester United moet Feyenoord het nog altijd zonder nieuwe hoofdtrainer stellen.

De komst van Leo Beenhakker blijft onzeker, aangezien zijn werkgever Vitesse aarzelt over de beëindiging van het lopende contract. Feyenoord wil geen afkoopsom betalen aan de Arnhemse club. “Beenhakker en Vitesse moeten er onderling zien uit te komen. Desnoods moet Leo zich zelf vrijkopen”, sprak Van den Herik gistermiddag in De Kuip.

De voorzitter van Feyenoord ontkende met klem dat hij met zijn collega Aalbers van Vitesse onderhandelt over een mogelijke schadevergoeding voor Beenhakker. Het bestuur van Vitesse had daar gisterochtend melding van gemaakt. Volgens Van den Herik mag de patstelling van dit moment niet te lang duren. Hij verwees fijntjes naar een lange lijst met namen. “We hebben ruim tien kandidaten, van wie er een stuk of zes meteen beschikbaar zijn.”

Feyenoord is sinds vorige week op zoek naar een tijdelijke vervanger van de ontslagen Arie Haan. Zijn assistent Geert Meijer en John Metgod nemen voorlopig de honneurs waar. Het tweetal heeft de Rotterdamse selectie dezer dagen voorbereid op het Europese bekerduel tegen Manchester United. Feyenoord moet winnen van de Engelse kampioen om een kleine kans te behouden op kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League.