Advocaat Egypte wil proces tegen koningin Elizabeth

KAIRO, 5 NOV. Een Egyptische advocaat Nabih el-Habishi wil een rechtzaak beginnen tegen de Britse koningin Elizabeth, omdat zij schuldig zou zijn aan de dood van prinses Diana en haar vriend Dodi Al-Fayed.

Hij baseert zijn aanklacht op het gerucht dat in het Midden-Oosten circuleert, dat de Britse geheime dienst het auto-ongeluk heeft gearrangeerd om te voorkomen dat de prinses met een moslim zou trouwen. Bovendien zou Diana zwanger zijn van Al-Fayed. El-Habishi wil van de vorstin 100.000 pond schadevergoeding voor elke moslim in de wereld.

De Franse justitie gaat in het kader van het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk 40.000 bezitters van een Fiat Uno opsporen. Op de Mercedes waarin Diana en al-Fayed zijn kleine verfsnippers en glas gevonden die niet van de Mercedes waren. Onderzoekers hebben vastgesteld dat beide afkomstig moeten zijn van een Fiat Uno. (AP, Reuter)