Expansie van Marks & Spencer

LONDEN, 4 NOV. Het Britse warenhuisconcern Marks & Spencer investeert de komende drie jaar 2,1 miljard pond (bijna 7 miljard gulden) in uitbreiding van de activiteiten, onder meer in Nederland. Dat heeft het bedrijf vanmorgen bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Marks & Spencer, dat in Nederland vestigingen heeft in Amsterdam en Den Haag, wil het totale vloeroppervlak van zijn winkels met eenderde vergroten tot 1,62 miljoen vierkante meter. Het bedrijf gaat meer ruimte maken voor levensmiddelen en begint in het voorjaar een postorderbedrijf voor kleding. Op het Europese vasteland wil het concern vooral uitbreiden in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ook in Nederland wil Marks & Spencer meer winkels. Marks & Spencer kijkt verder naar mogelijkheden in Japan en China. De winst voor belasting van Marks & Spencer steeg in de eerste helft van het in april begonnen boekjaar met ruim 5 procent van 430 miljoen pond tot 452 miljoen pond. De omzet nam toe met 6 procent van 3,53 miljard pond tot 3,74 miljard pond. De groei in Nederland lag ruim boven het gemiddelde. (ANP)