Dreggen naar vermiste jongen vergeefs

ROTTERDAM, 4 NOV. De politie van Antwerpen heeft gisteren tevergeefs gedregd naar de vermiste Nederlandse jongen Ronnie de Rooij (16) uit het Brabantse Hank. De jongen verdween nadat hij op zaterdag 18 oktober de megahouseparty 'Thunderdome' in het Antwerpse Sportpaleis had bezocht.

Op last van de Belgische onderzoeksrechter S. de Moor doken gisteren twee politieduikers in het dertig tot honderd meter brede Lobroekdok in de Antwerpse haven. Daarbij werd de hulp ingeroepen van een tiental rijkswachters en twee Nederlandse honden. De zoekactie heeft tot nu toe niets opgeleverd. Vandaag wordt besloten wat verder nog kan en moet worden ondernomen.

De vermiste jongen werd het laatst gezien toen hij zondagochtend, na afloop van het dansevenement, samen met een vriend wegliep bij het Sportpaleis. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen. De jongen had ecstasy geslikt. Gevreesd wordt dat hij onder invloed daarvan bij de Antwerpse dokken te water is geraakt en is verdronken.

Inspecteur J. Schoemaker van de politie in Werkendam verklaarde gisteren dat het begin van het opsporingsonderzoek chaotisch verliep, maar dat de samenwerking tussen beide landen in deze zaak inmiddels goed verloopt.

Volgens Schoemaker was er de eerste dagen geen enkel aanspreekpunt in België, waardoor de politie werd doorgestuurd van het ene loket naar het andere. “Als het aan mij had gelegen, zou er eerder zijn gedregd in de haven van Antwerpen en aansluitend aan de Nederlandse zijde in de Bergse Maas”, aldus Schoemaker. Onderzoeksrechter De Moor erkende gisteren dat het te lang heeft geduurd voordat in België actie is ondernomen. Hij kreeg vrijdag 24 oktober pas opdracht de zaak in handen te nemen, een week nadat vrienden de jongen als vermist hadden opgegeven.