Biogrond lijdt onder beursklimaat

Het 'groene' beleggingsfonds Biogrond van de Triodos Bank kampt met het slechte beursklimaat van de afgelopen weken. Bij een nieuwe aandelenemissie van het fonds kon slechts 7,5 miljoen gulden uit de markt worden gehaald. Er was voor 10 miljoen gulden beschikbaar.

Gezien de omstandigheden vond een woordvoerder van Triodos de uitkomst toch bevredigend. In het verleden werden uitgiften van Biogrond echter vaak meerdere malen overtekend.

Biogrond, genoteerd op de Amsterdamse beurs, belegt uitsluitend in biologische landbouwgronden. Tot nu toe was de grote belangstelling voor de fiscaal begunstigde groene fondsen er de oorzaak van dat er een tekort aan goedgekeurde projecten ontstond. Het totale vermogen van de milieuvriendelijke fondsen in ons land is intussen al lang de 1 miljard gulden gepasseerd.