Bijna dubbele winst voor VW

WOLFSBURG, 4 NOV. Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft over de eerste negen maanden van dit jaar de winst voor belastingen bijna verdubbeld van 465 miljoen tot 852 miljoen mark. Het concern stevent daarmee af op een jaarwinst van zeker een miljard mark. Voor het laatst haalde VW die in 1991.

Vorig jaar bedroeg de winst 678 miljoen mark en dat was al het dubbele van 1995. Het meest aan de winst tot nu toe dit jaar droeg Audi bij. De grootste autoproducent van Europa haalde een omzet van 84,01 miljard mark. Dat is 12,8 procent meer dan in de eerste negen maanden van het afgelopen jaar. De verkoop van de merken VW, Audi, Seat en Skoda groeide met 8,9 procent tot 3,25 miljoen auto's. In tegenstelling tot het eerste halfjaar groeide ook de afzet in Duitsland. De grootste verkoopstijging boekte de Tsjechische dochter Skoda, vooral door het nieuwste Octavia-model. (DPA)