Mols helpt FC Utrecht aan drie kostbare punten

ROTTERDAM, 3 NOV. Met een benauwde 1-0 overwinning bij Volendam heeft FC Utrecht drie belangrijke punten binnengehaald in de strijd tegen degradatie. Onder leiding van de tijdelijk aangestelde trainer De Ruiter speelde het geplaagde elftal uit de Domstad voor het eerst sinds lange tijd aanvaardbaar voetbal. Mols maakte na een half uur de enige treffer aan De Dijk.

Zes dagen na het vertrek van coach Spelbos had zijn tijdelijke opvolger De Ruiter, dit seizoen begonnen als hoofd scouting in de Galgenwaard, het Utrechtse elftal flink gewijzigd. De 19-jarige debutant Van der Ree kreeg de voorkeur boven de ervaren back Refos. Van der Ree is afkomstig van de zaterdagamateurs uit Barendrecht en maakte in zijn eerste profduel een goede indruk. Op het middenveld speelde Witschge in een defensievere rol dan hij onder Spelbos gewend was. In de aanval hoefde De Ruiter geen veranderingen aan te brengen. Mols en Decheiver behoren tot de betere spitsen in de eredivisie.

De nationale subtoppers FC Twente en Vitesse speelden in Enschede met 1-1 gelijk. Oud-Ajacied Reuser opende de score voor de Arnhemmers, na een foutje van doelman Boschker. FC Twente kwam op gelijke hoogte door Van Halst. De middenvelder scoorde uit een penalty. Bij de Tukkers maakte Bosman na een blessureperiode zijn rentree. Hij hoopt morgen mee te spelen tegen het Deense Aarhus in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi.