Kiprich spekt kas Excelsior

Voetbalclub Excelsior uit Rotterdam trekt het laagste aantal toeschouwers van het betaalde voetbal in Nederland. Het filiaal van Feyenoord haalt nauwelijks een seizoensgemiddelde van 1.000 man per thuiswedstrijd. Dit seizoen speelde de club tot zaterdag nog maar twee wedstrijden in eigen stadion, met gemiddeld nog geen 1.500 toeschouwers.

Zaterdag was het anders. Ruim 3.500 supporters kwamen af op Excelsior-FC Den Bosch (1-2). Velen kwamen niet voor de thuisclub, maar voor Jozsef Kiprich. De oud-Feyenoorder keerde terug in Rotterdam in de kleuren van FC Den Bosch. Voor directeur voetbalzaken Simon Kelder van Excelsior was er weer eens reden tot vreugde.

Kunt u zich nog herinneren wanneer er voor het laatst zoveel toeschouwers waren?

Kelder: “Het is inderdaad lang niet voorgekomen dat er zoveel toeschouwers naar Woudestein kwamen. Vier jaar geleden bij het duel met Emmen om de periodetitel was de laatste keer.”

Kwamen de mensen alleen voor Kiprich naar het stadion toe?

“Nee, zeker niet. We namen afgelopen zaterdag ook de twee nieuwe tribunes in gebruik. De helft van het nieuwe stadion is klaar. Veel supporters uit de buurt wilden zien hoe Woudestein er nu uitziet.”

Kiprich werd al na 35 minuten vervangen. Liep het stadion vanaf dat moment in snel tempo leeg?

“Ik heb zulke berichten ook gelezen, maar dat is overdreven. Er gingen wel wat mensen weg, maar ik had de indruk dat de meesten die na de wissel van Kiprich de tribunes verlieten dat deden om patat te halen.”

U was ongetwijfeld op de hoogte dat Feyenoord-aanhangers de wedstrijd gingen bezoeken. Heeft u extra maatregelen genomen?

“Er was inderdaad meer politie op de been dan normaal. In de voorverkoop waren veel kaarten naar mensen met een clubcard van Feyenoord gegaan. We wisten dus dat ze zouden komen. Hoeveel extra politie is ingezet? Ik zou het niet weten. Ze hoefden trouwens niet in actie te komen. De wedstrijd verliep rustig.”