Jos Hermens tevreden over tijden

Organisator Jos Hermens was na de marathon van Amsterdam blij met de winnende tijd (2.08,24) van de Keniaan Sammy Korir. “Hiermee kunnen we concurreren met de grote marathons in de wereld”, zei Hermens. Het was jammer voor het aanzien van 'Amsterdam' dat later op de dag de nummer één van de marathon in New York, John Kagwe (ook uit Kenia), net iets sneller was dan Korir.

Het verschil was slechts 0,13. Nummer twee in Amsterdam werd de in Spanje opgegroeide Marokkaan Kamel Ziani (2.10,18), derde de Mexicaan Andres Espinosa (2.10,22).

Bert van Vlaanderen kon in Amsterdam geen einde maken aan een lange periode van misère. Hij gaf al na zeven kilometer op toen hij last kreeg van zijn heup. “Ik kreeg ongelooflijke steken. Het deed zo'n pijn dat ik wel moest stoppen”, vertelde Van Vlaanderen. De beste Nederlander was de 41-jarige Aart Stigter. Hij werd twaalfde in 2.21,06.

    • Hans Klippus