Bezittingen Dietrich geveild

LOS ANGELES, 3 NOV. De persoonlijke bezittingen uit het New-Yorkse appartement van Marlene Dietrich hebben zaterdag op een veiling in Beverly Hills zo'n 1,3 miljoen gulden opgebracht. Een schilderij van Jean-Baptiste Camille Corot bracht het meeste geld op. Het olieverfschilderij Les Saules uit 1874 ging voor drie ton naar de kunstverzamelaar Lloyd Greit. Dietrich kreeg het doek ooit van de Duitse schrijver Erich Maria Remarque.

Dochter Victoria van acteur Yul Brynner bood het hoogst op een gouden sleutel. Haar vader gaf die ooit aan Dietrich als symbolische sleutel tot zijn hart. Twee brieven van Ernest Hemingway aan Marlene Dietrich ging naar de actrice Jennifer Tilly voor ruim 20.000 gulden. Tilly kocht ook twee Pucci-avondjurken, een bontjas en een badpak. In totaal gingen 279 stukken onder de hamer. De veiling bracht twee keer zoveel op dan verwacht. (ANP/Reuters/AFP)