Barcelona - Real Madrid: 2-3

Barcelona gaf Real Madrid zaterdag een lesje in effectief voetbal. De ploeg van Van Gaal scoorde drie keer uit zes kansen, terwijl het sterkere Madrid uit veel meer kansen slechts twee keer wist te scoren.

In de vijfde minuut brak Rivaldo de wedstrijd open door uit een voorzet van Figo de 0-1 binnen te tikken. Real Madrid kreeg volop kansen op de gelijkmaker, maar pas in de 48ste minuut scoorde Raúl uit een voorzet van Carlos de 1-1. Twee minuten later kwam Barcelona alweer op voorsprong door een goal van Enrique. De Kroaat Suker maakte tien minuten later de verdiende gelijkmaker uit een pass van Redondo. Tegen de verhouding in wist Barcelona tien minuten voor tijd uit een counter de volle winst te behalen. Invaller Giovanni maakte een voorzet van Figo koelbloedig af. Door de winst nam Barcelona zeven punten voorsprong op de aartsrivaal.

    • Koen Greven