Website

De Amerikaanse tv-zender Discovery Channel, die 'real life non-fiction entertainment' beoogt te maken, is behalve in Gouda en Amsterdam in Nederland via de kabel te ontvangen.

De programmering is voor de Europese Markt aangepast. Een documentaire over Estland is immers interessanter voor Europeanen dan voor Amerikanen (daarbij: zouden Nederlandse kinderen kijken naar programma's met namen als 'Iris, the Happy Professor' en 'Kitty Cats'?). Naar schatting de helft van de hier te ontvangen programma's is dan ook speciaal voor de Europese markt geproduceerd. De andere helft bestaat uit een selectie van de Amerikaanse Discoverykanalen (zij hebben er meerdere: bijvoorbeeld over dieren, wetenschap, reizen). Op de website van Discovery staat in de eerste plaats veel programma-informatie van de verschillende kanalen. Een interessante service hierbij - en helaas kunnen alleen de Amerikanen hier gebruik van maken - is het mailtje dat men kan laten versturen als waarschuwing dat een programma begint. Ten tweede heeft de site een aantal aparte rubrieken: geschiedenis, technologie, natuur, wetenschap en reizen. Hier kan men naar keuze achtergrondverhalen lezen (o.a. over wolven, het ruimtestation Mir), aan een forum deelnemen, regelmatig discussiëren met deskundigen (over de Hubble) of via realaudio of video spectaculaire evenementen bekijken of beluisteren. Binnenkort komt er een digitale boekenbespreekclub. Met een zoekprogramma kan in het zeer diverse bestand, waarin onder meer Elvis, Vietnam, wolven, Lassie en wolkenkrabbers voorkomen, gezocht worden. (www.discovery.com)