Sportvliegtuig in woonwijk neergestort

MIDDELBURG, 1 NOV. Een eenmotorig sportvliegtuigje is gistermiddag rond 16.15 uur neergestort op de J.G. Schorerstraat in de Magistraatwijk in Middelburg. Daarbij zijn de twee inzittenden van het vliegtuig, de 55-jarige vlieger-eigenaar en zijn 49-jarige passagier om het leven gekomen.

Van de bewoners in de straat raakte niemand gewond. Volgens de politie heeft het lichte vliegtuigje blijkbaar hoogte verloren en is tegen de dakrand van een woning gevlogen. Vervolgens is het langs een aantal woningen geschampt. De brokstukken liggen verspreid over de straat en in de tuinen.

In het geraakte pand zijn geen gewonden of doden gevallen. Ook in de straat waarin het vliegtuigje terecht is gekomen, is iedereeen 'wonderwel' gespaard gebleven, aldus de brandweercommandant.

Niet bekend

Bewoners hoorden een geluid alsof een zware vrachtwagen door de straat reed, vervolgens een enorme klap en toen werd het stil en leek alles wit, aldus een bewoonster. Haar negenjarige dochter speelde op zolder toen twee huizen verder het toestel de dakrand raakte. Een andere bewoonster was net naar de keuken gelopen toen het vliegtuig haar huis schampte en de voorpui van de woning meenam. (ANP)