Nieuwe topman Frans Maas

ROTTERDAM, 1 NOV. Frans Maas heeft een nieuwe topman. H. Benjamins, sinds 1993 lid van de raad van bestuur, wordt op 1 januari voorzitter van de raad. Het transportconcern zat zonder bestuursvoorzitter sinds R. Oliemans in februari onverwacht opstapte. Een reden voor het vertrek is nooit gegeven. Commissaris J. van Ouwerkerk nam het roer tijdelijk over.

In oktober stapte ook divisiedirecteur D. Geraeds, verantwoordelijk voor de divisie logistiek, op. Ook hier bleef de reden duister.

Volgens ingewijden in de sector zou het gaan om een meningsverschil over de toekomst van Maas. Zowel Oliemans als Geraeds wilde het accent bij Frans Maas verleggen van expeditie naar de veel lucratievere logistieke dienstverlening. Benjamins verzette zich daartegen. Hij blijft ook als topman verantwoordelijk voor de expeditiepoot. Logistiek blijft onder bestuurslid P. Timmermansresooreteren. Frans Maas heeft ruim een half jaar over de opvolging van Oliemans gedaan.