Kort geding Telfort tegen overheid

ROTTERDAM, 1 NOV. Telfort Mobiel, een telecommunicatiebedrijf, spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat. Het bedrijf, een joint venture tussen British Telecom en NS, eist dat minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat de vergunningen voor de nieuwe mobiele DCS 1800-frequenties vóór 1 januari 1998 afgeeft. Het geding dient op 12 november bij de rechtbank in Den Haag.

De afgifte van de vergunning zou conform de Europese regelgeving nog dit jaar moeten plaatsvinden, maar omdat het wetgevingsproces in Nederland traag is verlopen, liet Jorritsma onlangs weten dat zij de vergunningen op zijn vroegst pas in maart 1998 kan verlenen. Telfort Mobiel vindt dat ontoelaatbaar en heeft berekend dat uitstel van het toewijzen van de vergunning leidt tot een schade van 1 miljoen gulden per dag. (ANP)