Doden bij gevechten in zuid-Senegal

DAKAR, 1 NOV. In de Casamance, een streek in het zuiden van Senegal, zijn deze week meer dan tachtig opstandelingen en twaalf regeringssoldaten omgekomen bij gewapende botsingen. Dat meldden Senegalese kranten gisteren. De Casamance is al jaren het toneel van een afscheidingsoorlog.

Volgens een woordvoerder van het Senegalese ministerie van Defensie zouden de gevechten hebben plaatsgevonden in de buurt van de stad Ziguinchor, 450 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dakar. Rebellen vielen een plaatselijk garnizoen aan, waarop de militairen in het offensief gingen. Vorige maand werden 90 opstandelingen gedood bij een grootscheepse militaire operatie tegen een rebellenbasis in de Casamance.

De vijandelijkheden tussen de Beweging van democratische krachten van de Casamance en het regeringsleger braken uit in 1982. De beweging staat onder leiding van een rooms-katholieke priester, pater Augustin Diamacoune Senghor. (AP)