ZIEKTE

Precies een week geleden maakte de Amerikaanse countryzanger Johnny Cash (65) tijdens een optreden in Flint, Michigan, bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Nadat hij zijn gitaarplectrum had laten vallen en probeerde op te rapen, moest hij steun zoeken bij de microfoonstandaard.

Toen hij de aanwezigen had verteld dat hij aan de ziekte van Parkinson leed, begon het publiek te lachen. “Het is geen lolletje”, zei Cash toen. “Maar het is in orde. Ik weiger het enige kans te geven in mijn leven.”

Maandag, na een tv-optreden in New York om zijn nieuwe boek 'Cash: The Autobiography' te promoten, zegde Cash de rest van zijn promotietournee af. “Hij is al een tijdje ziek, maar tot nu toe had hij nog geen medicijnen nodig”, zei een woordvoerster van zijn platenmaatschappij. “Dat moment is nu wel gekomen.” De ziekte van Parkinson leidt tot vertraagde bewegingen, stijfheid en trillingen.