Roda-bestuur ziet handel in Ooijer

Roda JC zag in de tweede helft spelmaker André Ooijer met een enkelblessure naar de kleedkamer vertrekken. De 23-jarige middenvelder is momenteel een van de meest begeerde Nederlandse voetballers en staat in de belangstelling van onder meer PSV. Begonnen als verdediger bij Ajax (jeugd) en Volendam heeft hij zich in Kerkrade ontwikkeld tot een talent. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en dat wil hij uitdienen.

Maar voorzitter Pickée en technisch bestuurslid Hendriks zien handel in Ooijer en willen hem graag zo snel mogelijk voor een fiks bedrag (vijf, zes miljoen gulden) van de hand doen. Want aan het einde van het seizoen is Ooijer door het Bosman-arrest transfervrij. Pickée ging deze week zelfs zover dat hij op de stoel ging zitten van trainer Jol door te stellen dat Ooijer, als hij weigert mee te werken aan een transfer, een andere plek moet krijgen in het elftal of moet worden verbannen naar de reservebank. Volgens Pickée moeten andere spelers worden klaargestoomd voor Ooijers opvolging.

Jol blijft voorlopig rustig in de affaire rondom Ooijer. “Ik denk dat Pickée wel geschrokken is van zijn uitlatingen. Als je in plaats van het sportieve belang kiest voor het financiële aspect, dan gaan we met Roda een heel andere doelstelling nastreven”, zei de Roda-trainer.

Volgens Jol maakt het voor Ooijer financieel niet uit of hij nu of aan het einde van het seizoen vertrekt. “Maar omdat geen enkele Nederlandse club momenteel een vergoedingssom voor hem op tafel wil leggen, zou hij alleen naar het buitenland kunnen. Dan beslis je dus als bestuur over de toekomst van Ooijer. Ik vind eigenlijk: afspraak is afspraak. Wanneer je het als vervelend ervaart dat hij aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt, had je hem drie jaar geleden maar een vierjarig contract moeten aanbieden.”