RIJK

David Bowie is de rijkste Britse popster. Met een vermogen van ongeveer 1,8 miljard gulden voert hij de lijst aan van rijke popmusici die het Britse tijdschrift BusinessAge elk jaar publiceert. De ex-Beatle Sir Paul McCartney, die vorig jaar nog als rijkste Britse popmuzikant gold, staat dit jaar op de tweede plaats met een vermogen van ongeveer 1,75 miljard gulden.

Tom Jones is derde met 920 miljoen gulden en wordt gevolgd door ex-Genesis-zanger Phil Collins, die een vermogen heeft van 730 miljoen gulden.

The Spice Girls, de Britse popgroep die het afgelopen jaar de meeste hits had, komt op de lijst binnen op de 42ste plaats. Elk van vijf Spice Girls heeft een vermogen van 48 miljoen gulden bij elkaar gezongen.

BusinessAge baseert zijn berekeningen op gegevens van de platenmaatschappijen, cd-verkopen en andere inkomsten van de popmusici.