Ramsj

William Boyd: The blue afternoon. Paperback, Sinclair-Stevenson 1993, van ƒ 34,- voor ƒ 12,90. De Boekenmarkt Den Haag.

Roman die zich voor het grootste deel afspeelt in Manilla, vlak na afloop (1902) van de Spaans-Amerikaanse oorlog. Hoofdpersoon is de chirurg Salvador Carriscant, die het in drie uiteenlopende verhaallijnen allengs zwaarder te verduren krijgt. Een ingewikkelde intrige die desondanks 'helder en knap is vormgegeven, met tal van verrassende wendingen en tragi-komische situaties,' aldus Manet van Montfrans in NRC Handelsblad.

Bij het Martyrium is een speciale editie te vinden van Orwells onvolprezen satire Animal Farm, uitgekomen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het boek (dat op 17 augustus 1945 bij Secker & Warburg verscheen, nadat het eerst door vier andere uitgeverijen was geweigerd). Fraaie, gebonden uitgave, met illustraties van Ralph Steadman (van ƒ 60,10 voor ƒ 24,95).