PolyGram benoemt nieuwe directeur bij Motown

PolyGram heeft gisteren G. Jackson benoemd tot nieuwe directeur bij het platenlabel Motown Records, dat kampt met tegenvallende resultaten. De vorige directeur, A. Harrell, legde afgelopen augustus onder druk van PolyGram zijn functie neer. PolyGram kocht het beroemde Motown-label in 1993 voor bijna 600 miljoen gulden.

PolyGram besloot al eerder dat Motown wegens het uitblijven van aansprekende successen voortaan zijn strategische beslissingen moet voorleggen aan Mercury Records, een PolyGram-label dat wel aansprekende successen boekt. Afgelopen maanden was het directeurschap bij Motown waargenomen door voorzitter C. Avant van het label die normaal gesproken geen uitvoerende taken heeft.

Jackson is afkomstig van de productiemaatschappij Elephant Walk Entertainment. Hij was in 1985 oprichter van Jackson-McHenry Entertainment, dat is opgegaan in Elephant Walk.

Motown dankt zijn faam vooral aan de jaren zestig, toen het label furore maakte met zwarte soul-, rhytm- & bluesartiesten als Stevie Wonder, Diana Ross, The Supremes en The Four Tops. De bekendste naam onder de nieuwe artiesten is Boyz II Men.