Parlementslid in gestolen Mercedes

JERUZALEM, 31 OKT. De Israelische politie heeft een Palestijnse parlementariër aangehouden die volgens haar in een in Israel gestolen Mercedes rondreed.

De voorzitter van het Palestijnse parlement heeft meegedeeld bereid te zijn de onschendbaarheid van de parlementariër, Abu Sabha, op te heffen en een gerechtelijk onderzoek in te stellen, mits Israel de man uitlevert. Abu Sabha wordt nu in Jeruzalem vastgehouden. Tevens werd de chauffeur van een Palestijnse generaal met een gestolen BMW betrapt. De generaal, een hoge functionaris van een Palestijnse inlichtingendienst, die eveneens in de auto zat, ging vrijuit. Sinds het begin van de Palestijnse autonomie in de Gazastrook en delen van de Westelijke Jordaanoever is een drukke handel ontstaan in in Israel gestolen auto's. Volgens Israelische gegevens zijn er de eerste negen maanden van dit jaar 33.000 auto's in Israel gestolen, 28 procent meer dan in de overeenkomstige periode van 1996. Een groot deel van de auto's wordt voor de onderdelen gebruikt; andere aan Palestijnen verkocht. (AP)