Kinder schrijfwedstrijd: de Matilda Prijs

Droom je wel eens weg in de schoolbanken, en verzin je dan spannende verhalen waarin van alles gebeurt? Schrijf ze op, en doe mee aan de Matilda Prijs, een schrijfwedstrijd voor kinderen en jongeren tot achttien jaar. De Matilda Prijs is genoemd naar het gelijknamige boek van Roald Dahl en staat voor: jong, grappig en geniaal.

Doel is het bekronen van een jeugdboek; alleen romans komen in aanmerking, verhalenbundels dus niet. Je kunt je boek zelf insturen, maar ook scholen mogen meedoen. Een manuscript mag geschreven zijn door meerdere auteurs. Je kunt dus ook samen met een vriend of vriendin een boek schrijven, of op school, met de hele klas.

Wie weet win je de hoofdprijs: een Apple-computer met aansluiting op Internet, een reuze boekenpakket en een tassenset. De negen andere beste inzendingen krijgen een troostprijs, die bestaat uit een rugzak vol boeken.

De ingezonden boeken worden beoordeeld door een jeugdjury, voorzitter is de 12-jarige Sam van Rooy, schrijver van De vampierenmoord. Wedstrijdformulieren liggen vanaf 10 november in de boekhandel. Inzenden kan tot 4 mei 1998, dus je hebt nog even.

Stuur je inzending getypt en in drievoud naar uitgeverij Houtekiet, Vrijheidssstraat 33, B-2000 Antwerpen o.v.v. Matilda Prijs en je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Voor inlichtingen: Uitgeverij Houtekiet, Antwerpen, tel. 033.3.248.83.38