De Meisjes Internet Club; Stuur e-mail naar de Kinderpagina

Het Internetadres van Meisjes Internet Club iswww.t10.nl/adam/micinfo1. htm. Als je lid wilt worden van MIC kun je je via de website aanmelden of een e-mail sturen aan t10@t10.nl. Bellen kan ook: 020 - 6680806. De cursus van de Webgrrls vind je hier: www.webgrrls.nl/cursus/inhoud

Voor meisjes die alles over Internet willen weten, is er de Meisjes Internet Club van Technika 10. Op de Meisjes Internet Club (MIC) leer je hoe je moet e-mailen en hoe je een eigen homepage kunt maken. Ook surfen ophet World Wide Web, het plaatjesgedeelte van Internet, komt aan bod. De cursus van de Meisjes Internet Club wordt op basisscholen gegeven, voormeisjes uit groep 7 en 8. De lessen duren tien weken. De begeleidsters van Technika 10 komen op school een netwerk aanleggen. Alle schoolcomputers worden in een lokaal gezet en met kabels aan elkaar gekoppeld. Het netwerkwordt daarna op Internet aangesloten.

In de eerste lessen leer je hoe een computer werkt, wat Windows is en waarde muis voor dient. Als je dat allemaal weet, ga je het Internet op. Decursus wordt vaak op twee scholen tegelijk gegeven. Je kunt dan via de computer praten met meisjes van een andere school.

De cursus begint in het MIC-park (www.t10.nl/mic/micpark.htm). Op deze website staan leuke spelletjes. Daar kun je ook thuis naar toe om de spelletjes te spelen of in het clubboek te lezen hoe andere meisjes de cursus vonden.Computers en Internet hebben de naam macho te zijn. Dat is misschien de reden dat er minder meisjes dan jongens op Internet te vinden zijn. Jongens scheppen vaak op over hun computerkennis. Ze smijten wat met technische termen. Dat klinkt misschien wel stoer, maar het betekent niet dat ze erook echt veel vanaf weten. Als je zelf wel eens achter de computer zit, prik je gemakkelijk door hun grootspraak heen.

Als je zelf aan de slag wilt om een homepage te maken, kun je bij de cursus van de Webgrrls terecht. Deze cursus is speciaal gemaakt om online, op Internet dus, te maken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de verschillende onderdelen van het Internet werken. Je leert ook hoe je zelf een eenvoudige homepage kunt maken. Een homepage maken is heel leuk en helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Heb jezelf een homepage gemaakt of iets leuk beleefd op Internet, stuur dan een e-mail naar marie-jose@nrc.nl.