Blokker breidt uit in België en Frankrijk

Blokker Holding (onder meer Blokker, Marskramer, Bart Smit, Intertoys) stapt via de Belgische dochter Piocheur voor 50 procent in Maxi Toys, een keten van grote speelgoedwinkels. Het oorspronkelijk Belgische Maxi Toys heeft twintig grootschalige winkels in België en veertig in Frankrijk.

De deelneming heeft volgens Blokker geen invloed op het beleid van de winkels. Volgens bestuursvoorzitter S. Huibers van Blokker ligt verdere uitbreiding van Blokker in het buitenland voorlopig niet voor de hand.

Een eerdere overname van Blokker in speelgoedland heeft geleid tot een affaire bij de Europese Commissie. Euro-commissaris Van Miert wil dat Blokker de aankoop van de Nederlandse tak van Toys 'r' us terugdraait, omdat Blokkers marktaandeel op de Nederlandse markt te groot is geworden. Blokker en Van Miert onderhandelen nog over een oplossing. Volgens Huibers wordt gesproken over het terugbrengen van Blokkers huidige 100-procents-belang tot een minderheidsdeelneming. Huibers stelt dat soortgelijke problemen zich niet voordoen bij de aankoop van Maxi Toys.