Van Langen niet in topselectie

NIEUWEGEIN, 30 OKT. Ellen van Langen, de olympische kampioene van 1992, maakt komend seizoen geen deel uit van de topselectie van de atletiekunie. De atlete, die de afgelopen jaren veelvuldig geblesseerd was, moet eerst goede prestaties leveren voordat ze weer in aanmerking komt voor financiële steun van de KNAU.

“We schrijven haar zeker niet af, maar we hebben een afweging moeten maken”, aldus technisch directeur Bert Paauw. Van Langen heeft aangekondigd nog zeker één seizoen te willen proberen op haar oude niveau terug te keren.

Een andere atleet die in de topselectie van de KNAU ontbreekt, is Bert van Vlaanderen. De marathonloper zou alsnog kunnen worden toegevoegd als hij komende zondag in Amsterdam een goede prestatie levert. De selectie van de KNAU telt zestien atleten en atletes. Dat zijn er acht minder dan vorig seizoen.

De doelstelling van de KNAU voor de Europese kampioenschappen van volgend jaar in Boedapest is zes klasseringen bij de top acht. Bij de afgelopen WK had Nederland vijf atleten bij de eerste twaalf.

De namen in de KNAU-selectie zijn: Van Balkom (sprint), De Bruin (discuswerpen), Dost (tienkamp), Goossens (zevenkamp), Goormachtigh (discus), Jaklofsky (zevenkamp), Jongmans (800 meter), Koers (800 meter), Korving (110 meter horden), Van de Kruk (discuswerpen), Looije (polstokhoog), Liefers (1500 meter), Maase (10.000 meter), Rosendaal (tienkamp) en Simon Vroemen (steeple).