Skiërs dreigen Spelen te mijden

NAGANO, 30 OKT. De internationale skifederatie (FIS) heeft gisteren bij monde van voorzitter Holder gedreigd alle skidisciplines van de Winterspelen terug te trekken als het organisatiecomité NAOC niet afziet van de plannen het recratieve skiën in het voor de afdaling geplande gebied te verbieden. “We trekken ons misschien wel volledig terug van de Spelen. Dan wordt er helemaal niet geskied, dus ook geen schansspringen en zelfs geen crosscountry”, zei Hodler.

De organisatie houdt bij de lengte van de afdaling vast aan 1680 meter omdat anders een hoger gelegen natuurgebied zal worden beschadigd. De FIS voerde in haar argumentatie voor een start op 1800 meter aan dat in dit gebied wèl veel recreanten actief zijn. Hodler heeft aangegeven zijn strijd voor een langere afdaling niet op te geven. Hij heeft IOC-voorzitter Samaranch gevraagd te bemiddelen.