Schiphol mainport

Nu Schiphol jaarlijks veel harder groeit dan verwacht, zijn de investeringen zoveel eerder terugverdiend en is elk jaar daarna al pure winst. Ook het aantal banen neemt sneller toe dan voorzien. En als een bedrijf aan zijn topcapaciteit zit, dan is het heel gebruikelijk om het klantenbestand na te kijken of de duurste klanten misschien beter elders hun heil kunnen zoeken.

Er is immers een wet van de afnemende meeropbrengst? Waarom dan klagen over stilstand, achteruitgang van de luchthaven, baanverlies? De winst zit toch allang in de knip? Bovendien verdienen de horeca, de restaurants, de taxfree winkels, Schiphol Plaza winkelcentrum, de voorzieningen alleen toegankelijk voor passagiers en die voor iedereen, de helft van alle inkomsten van de luchthaven. En wat dacht u van de parkeertarieven? Als de luchthaven de bomen tot in de hemel wil laten groeien, is het met het vliegen gedaan.