Overzicht Daniëls in Van Abbe

ROTTERDAM, 30 OKT. Het Van Abbemuseum in Eindhoven brengt in april volgend jaar de eerste overzichtstentoonstelling van de schilder René Daniëls. Daartoe wil het museum voor de laatste keer het inmiddels al langere tijd leegstaande, oude gebouw gebruiken. Eind 1998 wordt daarin een begin gemaakt met de nieuwbouw.

De tentoonstelling omvat in bruikleen te geven schilderijen, tekeningen en objecten en werken die afkomstig zijn van de Stichting René Daniëls die in het museum is gevestigd. Het gelaagde en associatieve werk van de Eindhovense kunstenaar Daniëls (1954) baarde vooral opzien in de jaren tachtig. Door een hersenbloeding kwam plotseling een eind aan zijn carrière. De tentoonstelling, die van 25 april tot 30 augustus duurt, reist later naar het buitenland.