Kinderagenda

*Kinderbeelden in Het Oude Slot, ir. Lelylaan 6, Heemstede te zien op vr 31 okt van 14-17u, za en zo 1 en 2 nov van 11-17u. De toegang is gratis.

Inl 023-5470482.

Wouter Kabouter

Het is de dag na het verjaardagsfeest van Wouter Kabouter. Hij wordt wakker en ontdekt dat zijn muziekdoosje is verdwenen. Het was een cadeau van zijn dierenvrienden. Met dat verhaal begint de tentoonstelling Wouter Kabouter in het Natuurmuseum Nijmegen. Kinderen moeten Wouter helpen het doosje in het herfstbos terug te vinden. Eenmaal op weg door het bos, ontmoeten ze allerlei dieren, hele kleintjes zoals de bosmuis en de spin, maar ook grote zoals de vos, das en het wild zwijn. Maar sommige dieren laten zich niet zomaar zien. Je moet goed op diersporen en geluiden letten en met een zaklantaarn in donkere hoekjes schijnen om ze te vinden. En bij de herfst horen natuurlijk paddenstoelen en als je de eik en beuk van dichtbij bekijkt ontdek je misschien wel elfenbankjes en eekhoorntjesbrood.

*Wouter Kabouter op ontdekkingsreis door het herfstbos in het Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121, 6511 ST Nijmegen voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Open ma t/m vrij van 10-17u, zo 13-17u. op za is het museum gesloten. Inl 024-3230749.

Verzamelen

Heel veel kinderen verzamelen iets: schelpen, stenen, munten, autootjes, luciferdoosjes, doppen van bierflessen, strips, suikerzakjes. Soms zie je ook kinderen snuffelen op rommelmarkten om hun verzameling aan te vullen. Zou je wel eens wat meer willen weten over een oude steen (wie weet een fossiel) of een strip die nog van je opa is geweest? Wo 5 nov van 13-16u houdt het Frans Halsmuseum, Grote Markt, Haarlem een Museumspreekuur voor kinderen van 7 tot 18 jaar. Deskundigen geven antwoord op alle vragen en schatten de waarde van de meegenomen objecten.

Poppen

In het Maastrichtse Poppenmuseum houden ze za 1 nov uitverkoop. Ben je op zoek naar een jasje voor je oude pop, een oude knuffel (Steiff)beer of een trein dan kan je vanaf za 1 nov van 11-16u terecht in het Poppenmuseum, Grote Gracht 41, Maastricht. Inl 043-3260123.

Informatie over activiteiten voor kinderen kunt u sturen naar NRC Handelsblad, Kinderagenda, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam.