Dag van de Kunstuitleen

Op za 1 nov vindt de achtste Dag van de Kunstuitleen plaats. Het motto is 'Leen kunst, krijg kleur!' Wie zich op 1 nov laat inschrijven bij een van de tachtig gesubsidieerde kunstuitleencentra die Nederland rijk is én wie al een abonnement heeft krijgt (zolang de voorraad strekt) een Kunst & Kleurboek cadeau met zelf in te kleuren tekeningen van onder anderen Marlene Dumas, Klaas Gubbels en Jeroen Henneman. Bovendien krijgen nieuwe abonnementhouders de laatste twee maanden van 1997 er gratis bij: het abonnementsgeld hoeft pas in jan 1998 te worden betaald.

*Voor meer informatie kan men gratis bellen met Scoot 0800-7007, of raadpleeg http//:www.spidernet.nl/u

Kalligrafie

Tijdens de Dag van de Kalligrafie in het Scription in Tilburg is er gelegenheid tot het bijwonen van lezingen (door kalligraaf en grafisch ontwerper Elmo van Slingerland), demonstraties van Arabische kalligrafie (Door Ahmed Çoktan) en tot slot workshops in de Chinese kalligrafie door beeldend kunstenaars en kalligrafen Zhao Jianren en Jhong Zhang. De workshops worden gegeven in het Engels. Inschrijven kan tot 1 nov, reserveringen zijn geldig na ontvangst van betaling (vóór 3 nov).

*Dag van de Kalligrafie, zo 16 nov, Scryption, Spoorlaan 434a, Tilburg, deelname ƒ 50, inl 013-5800821

Nederland op de foto

Net als andere landen in Europa werd ook Nederland in de negentiende eeuw bezocht door diverse fotografen. Ze legden kenmerkende Hollandse taferelen vast en met name Amsterdamse stadsgezichten waren zeer geliefd. Op deze foto's werd Holland nog Hollander dan het al was.

*Nederland op de foto in de 19e eeuw, Ton Peek Photography, Oude Gracht 295, Utrecht, vr en za 12-17u en op afspraak, prijzen van de foto's van ƒ 300 tot ƒ 600, inl 030-2312001

Speed & Design Autobeurs

Voor liefhebbers kunnen auto's nooit mooi genoeg zijn: glimmende velgen, gestroomlijnde vleugels of kokette spoilers. De Speed & Design Autobeurs staat in het teken van de verleidingen van snelheid en schoonheid. Met race, rally en pitstop wedstrijden, een indoor kartbaan, demonstraties, informatie en accessoires.

*Speed & Design Autobeurs, 29 okt t/m 2 nov, 29 t/m 31 okt 14-22u, 1 en 2 nov 10-18u, Jaarbeurs, Utrecht, inl 033-4944700

Work in Progress

Op vijf locaties in de binnenstad van Amsterdam zijn op za 1 nov performances, presentaties, tentoonstellingen, concerten en lezingen georganiseerd die een beeld geven van de stand van zaken binnen de nieuwe media-cultuur.

*Work in Progress, de nieuwe mediacultuur van Europa, za 1 nov, 12-18u, diverse locaties in Amsterdam, inl Virtueel Platform 020-5516500, http//:www.dds.nl/p2p

Victoriaanse Kerstbazaar

De jaarlijkse traditionele Engelse kerstbazaar van St. Mary's Church vindt plaats op za 1 nov, Voor lang houdbare Christmas Cakes, boeken, klein antiek en curiosa, Engelse geschenken en vers geïmporteerde levensmiddelen.

*Victoriaanse Kerstbazaar, za 1 nov, 10-17u, St. Mary's Church, Pieter de Hoochweg 133, Rotterdam, inl 010-4764043

Textiel Festival

Van traditionele handwerktechnieken, tot zijdeschilderingen, borduursels, quilts en experimentele verwerkingen van textiel: het is te zien tijdens het Textiel Festival in Arnhem. Er zijn demonstraties, workshops, exposities en een textielroute langs galeries en winkels waarin textiel centraal staat.

*Textiel Festival, t/m 2 nov, 10-18u, Eusebiuskerk, Kerkplein 1, Arnhem, inl 030-2342211

Koffieproeverij

Nederland is een echt koffieland, maar weten we ook wát we drinken? Tijdens een koffieproeverij in Museum De Dubbelde Palmboom kan men van alles te weten komen over de oorsprong van koffie.

*Koffieproeverij, 2 nov, 14u, (ƒ 12,50, Museum De Dubbelde Palmboom, Voorhaven 12, Rotterdam, reserveren verplicht, inl 010-2176738

Zwaan-kleef-aan-wandeling

In Arboretum Trompenburg staat op za 1 nov om 14u een gids klaar voor een zwaan-kleef-aan-wandeling (d.w.z. dat men niet hoeft te reserveren) met als thema de vele herfstkleuren waarin de tuin zich momenteel tooit.

*Zwaan-kleef-aan-wandeling, za 1 nov, 14u, ƒ 7,50, Arboretum Trompenburg, Honingerdijk 86, Rotterdam, inl 010-2330166